ويتامينهاي محلول در چربي
تحقيقاتي درباره ويتامينها
در حدود هشتاد سال قبل كاركرد ويتامينها در بدن توسط آزمايشاتي مورد بررسي قرار گرفت .در اين آزمايش موشها و خوكچه هاي هندي با غذايي سرشار از كربوهيدرات،چربي وپروتئين غذا ذهي شدند وليكن غذاي آنها فاقد هر گونه ويتامين بود.اين حيوانات پس از مدتي بعلت فقر ويتامين از بين رفتند.هنگاميكه مقدار كمي شير به غذاي اين حيوانات اضافه گرديد- بعلت اينكه شير حاوي ويتامين ميباشد فرض بر اين گذاشته شد كه به غذاي اين حيوانات ويتامين اضافه شده است – اين حيوانات داراي طول عمر بالاتري گرديدند.بزودي اين مسئله مشخص گرديد كه دو گروه عمده از ويتامينها وجود دارند آنهايي كه در چربيها محلول بودند را تحت نام گروه آ و ويتامينهايي را كه در آب محلول بودند تحت عنوان گروه ب نامگذاري كردند.در آن سالها هنوز نام ويتامين مرسوم نبود و از اين مواد تحت عنوان فاكتورهاي آ و ب ياد ميشد تا اينكه در سال 1912 تحت آزمايشاتي كه جهت ايزولاسيون ويتامين ب صورت گرفت مشخص گرديد كه اين ماده داراي يك باند نيتروژني اصلي ميباشد كه به صورت زنجيره آميني ميباشد از اين رو به آن ويتامين نام نهادند به معني آمين حيات بخش بزودي استفاده از اين اصطلاح براي كليه ويتامينها مرسوم گرديد و به همه گروه هاي محلول در چربي و آب ويتامين تلقي شد. بزودي مشخص شد كه همه اين مواد شامل آمين حيات بخش نمي باشند.بزودي تحقيقات بر روي حيوانات آزمايشگاهي بيشتر و بيشتر گرديد و دانشمندان قادر شدند تا گروه هاي مختلفي از ويتامينهاي محلول در آب و يا چربي را جداسازي نمايند.در آن زمان تصميم بر اين گرفته شد كه ويتامين ها ر ا بر اساس حروف الفبا نامگذاري كنند .از اين رو ويتامينها را به دو گروه تقسيم بندي كردند ويتامينهاي محلول در آب را تحت عنوان ويتامينهاي ب و ث ناميدند و ويتامينهاي محلول در چربي را تحت نام آ،دو اي نامگذاري كردند .پزشكان ،دامپزشكان و متخصصين بيولوژي تلاش زيادي انجام دادند تا در مطالعات خود در جانوران ويتامينهاي جديدي راكشف نمايند.همزمان با آنها متخصصين علم شيمي به بررسي ساختار شيميايي ويتامينها پرداختند تا بتوانند آنها را از لحاظ ماهيت شيميايي دسته بندي كنند .پس از آنكه اولين مراحل دسته بندي ويتامينها صورت پذيرفت نشان داد كه بسياري از موادي كه در يك گروه از ويتامين قرار گرفته بودند مثلا در گروه ب از لحاظ ماهيت شيميايي با يكديگر تفاوت دارند وليكن بعلت اينكه بعنوان ويتامينهاي يك گروه شناخته شده و ثبت شده بودند آنها را به همان نام الفبايي بعلاوه عدد نشان دادند.
موارد كاربردي ويتامينها
مطالعات گسترده اي كه درباره ويتامينها صورت پذيرفت اهميت وجود آنها در جيره هاي غذايي را به اثبات رسانيد به اين صورت كه مشخص گرديد ضرورت وجود ويتامينها در جيره غذايي حياتي ميباشد.محصولات متنوعي شامل انواع گوناگون ويتامينها ساخته شدند و هر كدام از اين محصولات ميتوانستند بخشي از نياز به ويتامين را در بدن تامين نمايند .ويتامينها در واقع بعنوان كمپلكسي از تركيبات اورگانيك شناخته ميشوند آنها براي كار كرد صحيح متابوليسم در بدن ضروري ميباشند و براي توسعه رشد و ادامه سلامت و كاركرد فيزيولوژيك بدن لازمند.


در این وبسایت به موضوعات مربوط به صنایع غذایی و فــرآوری آبـزیـان Fish Processing می پردازیم،سعی میکنیم مطالب و مقالات جدید و پر محتوا رو تهیه و با انواع فرمتها word,pdf,ppt در اختیار علاقمندان بذاریم،در ضمن عکسهای مرتبط با صنایع غذایی و فرآوری هم داریم..(بیشک دیدگاه هر کس نشانهی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم...)مرسی که تشریف آوردید...