کلاس آشپزی: کلوچه ي ماهي
مواد لازم :
فيله ي ماهي قزلآلا 500گرم
سيبزميني 1عدد متوسط
هويج 1عدد متوسط
پياز 1عدد متوسط
سير 1حبه
کنسرو نخودفرنگي يک چهارم پيمانه
آبليموي تازه 1 قاشق غذاخوري
پودر کاري نصف قاشق چايخوري
نمک به مقدار لازم
زردهي تخممرغ 1عدد براي تزيين
زعفران آماده شده مقداري براي تزيين
کنجد مقداري براي تزيين
خمير کلوچه به مقدار لازم
روش تهيه:
سيبزميني و هويج را آبپز کنيد. بعد از سرد شدن سيبزميني را پوست گرفته و همراه هويج نگيني خرد نماييد.
پياز و سير را خرد کنيد. پياز را همراه با کره کمي تفت دهيد تا طلايي شود. آنگاه سير را اضافه نماييد و کمي ديگر تفت دهيد. سپس فيله ماهي را ريز خرد کنيد و به همراه پياز و سير تفت دهيد. پودر کاري، نمک، سيبزميني و هويج خرد شده،نخودفرنگي و آب ليمو را اضافه کنيد و تمام مواد را با هم مخلوط کرده و حرارت را خاموش کنيد تا مواد سرد شود.
خمير کلوچه( طرز تهيه آن در پايين آمده است) را روي سطح صافي که کمي آرد پاشيدهايد با وردنه باز کنيد و به اندازهي دلخواه با قالب گرد، قالب بزنيد. از مواد آماده شده در بالا، 2 قاشق غذاخوري در مرکز هر خمير گذاشته و لبههاي آن را ببنديد. بعد مخلوط زردهي تخممرغ و زعفران را با برس روي کلوچه بماليد و در صور دلخواه کمي دانه کنجد روي آن بپاشيد. آنگاه کلوچههاي آماده شده را در فر با حرارت 175درجه سانتيگراد يا350 درجه فارنهايت(که از قبل گرم شده) حدود30- 20دقيقه قرار دهيد تا بپزد و سطح روي آن کاملاً طلايي شود.
مواد لازم براي خمير کلوچه:
آرد حدود 2 پيمانه (200گرم)
شير پاستوريزه نصف پيمانه (80 گرم)
بيکينگ پودر 2 قاشق چايخوري
روغن مايع 5 قاشق سوپخوري
نمک نصف قاشق چايخوري
روش تهيهي خمير کلوچه:
در يک ظرف مناسب شير، روغن مايع، نمک و بيکينگ پودر را مخلوط کنيد. سپس آرد را کم کم اضافه کنيد تا به خميري تبديل شود که به دست نچسبد.
آنگاه خمير را کمي ورز دهيد و به صورت گلوله در آوريد. بعد در ظرفي قرار دهيد و روي آن را بپوشانيد و بگذاريد در هواي آشپزخانه به مدت نيم ساعت بماند تا خمير ور بيايد. بعد از اين مدت خمير آماده ي مصرف است.می توان به طزق مرسوم پخت و لذت برد.
سيبزميني و هويج را آبپز کنيد. بعد از سرد شدن سيبزميني را پوست گرفته و همراه هويج نگيني خرد نماييد.
پياز و سير را خرد کنيد. پياز را همراه با کره کمي تفت دهيد تا طلايي شود. آنگاه سير را اضافه نماييد و کمي ديگر تفت دهيد. سپس فيله ماهي را ريز خرد کنيد و به همراه پياز و سير تفت دهيد. پودر کاري، نمک، سيبزميني و هويج خرد شده،نخودفرنگي و آب ليمو را اضافه کنيد و تمام مواد را با هم مخلوط کرده و حرارت را خاموش کنيد تا مواد سرد شود.
خمير کلوچه( طرز تهيه آن در پايين آمده است) را روي سطح صافي که کمي آرد پاشيدهايد با وردنه باز کنيد و به اندازهي دلخواه با قالب گرد، قالب بزنيد. از مواد آماده شده در بالا، 2 قاشق غذاخوري در مرکز هر خمير گذاشته و لبههاي آن را ببنديد. بعد مخلوط زردهي تخممرغ و زعفران را با برس روي کلوچه بماليد و در صور دلخواه کمي دانه کنجد روي آن بپاشيد. آنگاه کلوچههاي آماده شده را در فر با حرارت 175درجه سانتيگراد يا350 درجه فارنهايت(که از قبل گرم شده) حدود30- 20دقيقه قرار دهيد تا بپزد و سطح روي آن کاملاً طلايي شود.
مواد لازم براي خمير کلوچه:
آرد حدود 2 پيمانه (200گرم)
شير پاستوريزه نصف پيمانه (80 گرم)
بيکينگ پودر 2 قاشق چايخوري
روغن مايع 5 قاشق سوپخوري
نمک نصف قاشق چايخوري
روش تهيهي خمير کلوچه:
در يک ظرف مناسب شير، روغن مايع، نمک و بيکينگ پودر را مخلوط کنيد. سپس آرد را کم کم اضافه کنيد تا به خميري تبديل شود که به دست نچسبد.
آنگاه خمير را کمي ورز دهيد و به صورت گلوله در آوريد. بعد در ظرفي قرار دهيد و روي آن را بپوشانيد و بگذاريد در هواي آشپزخانه به مدت نيم ساعت بماند تا خمير ور بيايد. بعد از اين مدت خمير آماده ي مصرف است.می توان به طزق مرسوم پخت و لذت برد.
+ نوشته شده در دوشنبه بیست و پنجم آبان ۱۳۸۸ ساعت 22:52 توسط مهدی اعتدالی
|
در این وبسایت به موضوعات مربوط به صنایع غذایی و فــرآوری آبـزیـان Fish Processing می پردازیم،سعی میکنیم مطالب و مقالات جدید و پر محتوا رو تهیه و با انواع فرمتها word,pdf,ppt در اختیار علاقمندان بذاریم،در ضمن عکسهای مرتبط با صنایع غذایی و فرآوری هم داریم..(بیشک دیدگاه هر کس نشانهی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم...)مرسی که تشریف آوردید...